Jézus vegetáriánus volt! Íme a történelmi bizonyíték


„Mert egy gyermek fog születni hozzánk, egy fiú adatik nekünk; És a kormány fog nyugodni a vállain; És őt hívni fogják Csodálatos Kormányzónak, Erős Istennek, Örökkévaló Atyának, Béke Hercegének.” ~ Szent Biblia, Ézsaiás Könyve

Áldott Karácsonyt kívánunk becses nézőinknek, és Isten hozta önöket a Vegetáriánus Eliten, a Supreme Master Television-ön. E jelentős eseményen Jézus Krisztus Úr születését ünnepelve bepillantásokat nyújtunk a legkönyörületesebb Megvilágosodott Mester életébe. Olyan emberként, aki az egész emberiség iránti szeretet szószólójaként élt, beleértve az állatokat is, alapos bizonyíték van, ami azt mutatja, hogy Jézus életét pacifistaként és vegetáriánusként élte.

Az első világos bizonyíték arra, hogy Jézus Mester vegetáriánus volt, az az, hogy az apostolai kitartottak a növényi eredetű étrend mellett. Euzébiusz egyházatya ezt írta művében, a „Demonstratio Evangelica”-ban („Az evangéliumok bizonyítéka”):

„Ők [az apostolok] magukévá tették a kitartó és fáradságos életet és kitartottak, böjtöléssel és a bortól és hústól való tartózkodással.

És az „Egyház története” szövegében Euzébiusz atya azt írta, hogy János apostol „sosem evett húst”. Az Ősegyházatya, Alexandriai Szt. Kelemen, aki szintén vegetáriánus volt, ezt írta Máté apostolról:

„Sokkal jobb boldognak lenni, mint hogy a testetek állatok temetője legyen. Ennek megfelelően Máté apostol magokat, diókat és zöldségeket vett magához, hús nélkül.”

És Szt. Kelemen „Klementina Szentbeszéd”-ében, Szent Pétert idézi, amint ezt mondja: „Olajbogyón és kenyéren élek, amihez csak ritkán adok zöldséget.”

A Héber Evangéliumban, amely szent volt az olyan őskeresztény csoportok számára, mint az ebioniták, Jézus Krisztust és Keresztelő Jánost vegetáriánusként írják le. Az ebioniták és a többi őskeresztény csoport maguk is vegetáriánusok voltak. Az ebioniták csak a Héber Evangéliumot fogadták el hitelesnek és abban hittek, hogy ez az evangélium az eredeti Máté Evangélium. Az ő Héber Evangélium változatukban, ami az Ebioniták Evangélumaként ismert, Jézus ezt mondta:

„Azért jöttem, hogy eltöröljem az áldozatot, és ha nem hagyod abba az áldozatot, Isten haragja irántad nem fog megszűnni.”

Az Ebioniták Evangéliuma szerint Jézus Úr elutasította a bárányevést is a zsidó húsvét során:

„Hol akarod, hogy elkészítsük Neked a húsvéti bárányt, hogy megedd?”

Amire ő válaszolt: „Nem vágyom rá, hogy megegyem ennek a húsvéti báránynak a húsát veletek.”

A nézőpontot, hogy Jézus nem evett bárányt a húsvéti étkezésnél, támogatja Őszentsége XIV. Benedek pápa is, aki kijelentette:

„Minden valószínűség szerint ő [Jézus] a zsidó húsvétot tanítványaival a Kumrán naptárnak megfelelően ünnepelte, vagyis legalább egy nappal korábban; megünnepelte bárány nélkül, mint a Kumrán közösség, amely nem ismerte el Heródes templomát és várt az új templomra.”

A beszámolók szerint Jézus Mester testvére, Igazságos Jakab is vegetáriánus volt. Hegeszippusz egyháztörténész és Tamás Evangéliuma szerint Jézus testvére, Jakab lett az Ősegyház vezetője Jézus eltávozása után. Hegeszippusz, ahogy azt Euzébiusz idézte, ezt írja:

„Az Apostolok után, Jakabot, az Úr testvérét, akit az Igazságosnak neveztek, tették az Egyház vezetőjévé Jeruzsálemben. Sokakat neveztek Jakabnak tényleg. Ő szent volt az anyja méhétől. Sosem ivott bort, sem erős italt, nem evett húst, sosem borotválták, nem kente magát balzsammal vagy fürdött. Egyedül az ő kiváltsága volt, hogy belépjen a Szentek Szentélyébe, mivel valóban, ő nem használt gyapjú ruhát, hanem vászont, és egyedül ment a templomba és imádkozott az emberek nevében.”

A Biblia tudós Dr. Robert Eisenman ezt írta a nagyra tartott „Jakab, Jézus testvére” című könyvében:

„Jakab kiemelkedő szelleme miatt a róla szóló források eléggé kiterjedtek voltak, jobban, mint bármely más hasonló karakternél, még azoknál is, akik ismertek számunkra, mint Keresztelő János és Péter. Valójában, a biblián kívüli források megbízhatóbb információt tartalmaznak Jakabról, mint Jézusról.” Dr. Robert Eisenman összefoglalta: „Aki és ami Jakab volt, ugyanolyan volt Jézus.” Mikor Dr. Eisenmant megkérdezték, hogy feltételezhető-e, hogy Jézus is vegetáriánus volt, azt válaszolta: „Majdnem biztosan.” Egy interjúban a Supreme Master Television-nel, Keith Akers, a „Jézus elveszett vallása” című könyv szerzője megerősítette a bizonyítékot, hogy Jézus Úr valóban vegetáriánus volt.

Sok ember volt az Ősegyházban, akik nem ettek húst és nem ittak bort. Ez világos. Halljuk más forrásokból, hogy az összes apostol vegetáriánus volt, és hogy Jakab, Jézus testvére is vegetáriánus volt. Hegeszippuszt idézték, amint azt mondta, hogy Jakab, Jézus testvére nemcsak vegetáriánus volt, hanem bort sem ivott. És így nevelték őt fel. Ő szent volt az anyja méhétől. Más szavakkal, ő vegetáriánus volt születésétől fogva. Tehát miért nevelnék fel Jakabot Jézus szülei vegetáriánusként, Jézust pedig ne nevelnék vegetáriánusként? Az egy vegetáriánus család volt. Ezért úgy gondolom, hogy ez elég világos, valójában, hogy Jézus vegetáriánus volt.

Vannak olyan evangélium verziók, amelyekben Jézus nyíltan elítélte a húsevést. Az egyik ilyen verzió az Evangelion Da-mepharreshe, amit a Régi Szír Evangéliumnak is hívnak. A szír a Jézus által beszélt arámi nyelv egy dialektusa. Két kézirata létezik a Régi Szír Evangéliumnak: a Szír Sinaiticus és Cureton Evangéliuma. A Szír Sinaiticus-t a Szt. Katalin kolostorban találták a Sínai-hegyen Egyiptomban 1892-ben, Cureton Evangéliumát pedig az egyiptomi Vadi El Natrun kolostorból hozták a Brit Könyvtárba 1842-ben. A Régi Szír Evangéliumban Lukács 21:34-nél, Jézus Urat eszerint idézik:

„Most vigyázzatok arra, hogy a szívetek ne váljon nehézzé a húsevéstől, a bortól való részegségtől és a világtól való aggódástól, és az a nap hirtelen köszönt rátok; mert kelepceként fog köszönteni rájuk mind, akik a föld felszínén ülnek.”

És Máté Evangéliumában van olyan tanítás is Jézustól, amelynek akkor van a legtöbb értelme, ha vegetáriánus szempontból értelmezzük. Például:

„Jaj nektek, törvény tanítói és farizeusok, ti képmutatók! Olyanok vagytok, mint a fehérre meszelt sírok, amelyek kívül szépek, de belül tele annak a halottak csontjaival, és minden tisztátalan. Ugyanígy, kívül az emberek számára erényesnek tűntök, de belül tele vagytok képmutatással és gonoszsággal.”

Egy másik eset az Evangéliumban, ami leírja a Mester törődését az állatok iránt, amikor merészen véget vet az állati áldozatnak.

Ez egy kritikus esemény Jézus életében, csupán a halála előtti héten Jézus elmegy a templomba, és szétrombolja az állati áldozati üzletet. És ez az az esemény, amire mindenki úgy emlékezik, hogy Jézus felfordítja a pénzváltók asztalait. De valójában őt elsősorban nem a pénzváltók érdeklik, hanem azok az emberek, akik állatokat adnak és vesznek. Miért adnak el és vesznek állatokat?

Ezek azok az állatok, akiket fel fognak áldozni. Az esetet a templomban valójában megtaláljuk mind a négy Evangéliumban. Jézus életéből ez egyike annak a néhány eseménynek, ami mind a 4 evangéliumban megtalálható. És János így írja le: „Mikor a zsidók Húsvétja közel volt, és Jézus felment Jeruzsálembe, a templomban talált olyanokat, akik ökröket, juhokat és galambokat árultak, és üzletelő pénzváltókat.

És kötéllel ostorozva kihajtotta őket mind a juhokkal és ökrökkel a templomból. És kiöntötte a pénzváltók érméit és felborította az asztalokat. És azt mondta azoknak, akik a galambokat árulták: „Vigyétek el ezeket a dolgokat.” Tehát mi folyik itt? Ez elsősorban azok ellen irányult, akik állatokkal üzleteltek. És ez az, ami Jézus halálához vezetett.

Az állatok feláldozását a Héber Bibliában is elítélik. Például a Jesájá Könyvében kijelentik:

„Bárki levág egy ökröt, az olyan, mint aki megöl egy emberi lényt; bárki feláldoz egy bárányt, az olyan, mint aki eltöri a kutya nyakát”

A kiváló amerikai szerzetes, zen pap és író, Dr. Steven Hairfield megosztotta a Supreme Master Television-nel kutatásának eredményeit Jézus Krisztus Mester neveltetéséről.

Jézus esszénus volt. Olvasunk egy régebbi Bibliát és olvasunk egy újabbat, és óriási, égbekiáltó különbségek vannak. A régebbiben azt mondják, hogy Jézus Karmel hegyére vonult vissza; az újabb Bibliákban azt mondják, hogy ő felment a hegyre. Hol van a Karmel hegy? Ott van, ahol megtalálták a Holt-tengeri Tekercseket, ez volt az esszénusok otthona. Mária, az édesanyja, mester volt az esszénusoknál, és egy vezető volt. A második dolog: a régebbi Bibliák nem mondják, hogy József ács volt. Amit mond, az az, hogy József a szakma mestere volt. Esszénus volt, alkimista volt. Tehát micsoda Krisztus ez alapján? Esszénus.

Dr. Hairfield, sokan gondolják, hogy Jézus vegetáriánus volt, mit gondol ön erről?

Nincs kétségem vagy kérdésem afelől, hogy az volt.

Egy interjúban Andrea Bonnie újságíróval, amit az Irish Independent újság 2008 decemberében közölt, Ching Hai Legfelsőbb Mester beszélt Jézus Úr tanításairól a könyörületes étrendet illetően, és a bibliai fordítási eltérésekről, amelyek téves értelmezésekhez vezethettek.

Szegény Jézus. Mindenki próbál húst vagy halat tenni az Úr szájába. Ő tiszta vegetáriánus. Az esszénus hagyományból származott, és az esszénusok mindig vegetáriánusok voltak. A Bibliában is sok helyen világosan ott áll, hogy az embereknek egyáltalán nem kellene húst enniük. „Ne légy a húsevők és borivók között.” „Húst a hasnak, és hasat a húsnak, és Isten elpusztítja mind a húst, mind őket.”

„Ki mondta neked, hogy öld meg az összes bivalyt, és a juhot, hogy nekem felajánlást tegyél? Kérlek, hagyd abba az ártatlanok öldöklését. Mosd meg a kezeidet, mert vérrel van tele. Ha így folytatod, akkor el fogom fordítani a fejem, amikor imádkozol.” És van egy arámi nyelvről lefordított könyv, Edmund Bordeaux Székely által, aki magyar. Azokból a régi könyvekből, amiket a Vatikán archívumában találtak, és Jézus tanításának tartanak. Abban Jézus utasította a tanítványait, hogy egyáltalán ne egyenek húst.

Ha az Úr halat evett volna, akkor miért mondta volna azt az első 12 tanítványának, hogy hagyják ott a halászatot, és kövessék őt, hogy ehelyett embert fogjanak? (Igaz.)

Egy könyörületes Mester, mint Jézus, aki egy idegen gyenge, sérült bárányát felvitte a hegyre, hogy a juhász ne verje és rugdossa, vagy vonszolja a bárányt, hogyan tudna ő megenni bármilyen élő teremtményt?

Keith Akers szintén rámutat ugyanazon bibliai történet különböző verzióinak létezésére.

Ha megnézed ugyanazt az eseményt más leírásából. Ha megnézed például az ősegyház atyáit, akik szintén beszéltek ezekről a történetekről, Iréneusz (Szent Iréneusz) említi az 5000 etetését, Euzébiusz is említi ezt, és Arnobiusz, egy másik korai egyházi író is beszél arról, hogy Jézus megetette a sokaságot, a sokaság csodálatos táplálásáról.

És minden esetben beszélnek róla, beszélnek a kenyérről, de nem említenek semmit a halról. Így én azt gondolom, hogy a halat később tették hozzá. Valójában, még akkor is, ha az Újtestamentumot nézed meg, az áll benne, egy másik ponton, amikor Jézus az ötezer táplálásáról beszél, ő azt mondja: „Nem emlékeztek, amikor megetettem a sokaságot, és mindarra a kenyérre, amit felvittünk?” És nem említi a halat.

Tehát úgy néz ki, úgy néz ki számomra, hogy néhány szerkesztő átment rajta, és halat tett bele. Van egy másik megfontolás, amiről el lehetne gondolkodni, és az az, hogy a hal egy misztikus szimbólum a korai kereszténységben. A hal egy mozaikszó volt a görögben. Tehát ha veszed azt, hogy „Jézus, Isten fia, Megváltó”, és kiejted az első kezdőbetűket görögül, az „ichthys” jön ki, ami a görög szó a halra.

Tehát sok példa van arra, hogy ezt egyértelműen jelképesen használta sok ember a korai kereszténységben.

Köszönjük, figyelmes nézőink, hogy csatlakoztak ma hozzánk a Vegetáriánus Elit műsorán. Valóban, azt tanultuk, hogy csak nem-ölő életmóddal és táplálkozással ismerhetjük fel és valósíthatjuk meg a békét. Kérjük, nézzék Nemes származásunk műsorát január 2-án, amint további történelmi bizonyítékot vizsgálunk meg arról, hogy Jézus Krisztus Mester és a korai keresztények a kedves, állati termék nélküli étrendet hirdették a keresztényeknek.

Most kérjük, maradjanak a Supreme Master Television-ön a Mester és tanítványok között műsorára. A Menny áldja örökké kiterjedő, szerető szívüket ezen a szerencsés ünnepen, hogy az egész évre megmaradjon.

További információért Jézus vegetáriánusságáról kérjük látogassanak el Keith Aker honlapjára: www.compassionatespirit.com Keith Aker könyve, „The Lost Religion of Jesus” elérhető ugyanezen a honlapon, vagy a www.Amazon.com weboldalon.

Jézus a vegetáriánusságot hirdeti

Az Esszénus Békeevangélium első kötete számos hivatkozást tartalmaz, amelyek világosan kifejtik Jézus véleményét a vegetáriánusságról. Például egyszer kérdezik Jézustól, „Mózes, Izrael legnagyobbja, megengedte, hogy őseink megegyék a tiszta állatok húsát, és csak a tisztátalan állatok húsának evését tiltotta. Te akkor miért tiltod nekünk minden állat húsának megevését? Melyik törvény származik Istentől, Mózesé, vagy a tiéd?”

Erre a kérdésre Jézus így felelt, „Isten azt parancsolta őseinknek, hogy ’Ne ölj’. De a szívük megkeményedett, és öltek. Ekkor Mózes azt kívánta, hogy legalább embereket ne öljenek, és eltűrte, hogy állatokat ölnek. És azután őseink szíve még inkább megkeményedett, és embereket és állatokat ugyanúgy megöltek. De én azt mondom nektek: Ne ölj se embert, se állatot, és azt az ételt sem, ami a szádba kerül. Mert ha élő ételt eszel, az életre fog kelteni téged, de ha megölöd az ételedet, a halott étel téged is meg fog ölni. Mert élet csak életből származik, és a halálból mindig halál lesz.”

Jézus ekkor jobban részletekbe bocsátkozik, konkrét ételeket említve, hogy követői azt fogyasszák: „Mert a testednek az való, amit megeszel, a szellemednek pedig az, amit gondolsz. Ezért készítsd el és edd meg a fák összes gyümölcsét, a mező összes füvét, és az állatok összes, fogyasztásra alkalmas tejét. Mert mindezeket az élet tüze táplálta és érlelte; mind Földi Anyánk angyalainak ajándékai. De ne egyél semmit, aminek csak a halál tüze adja az ízét, mert az a Sátántól való. Ezért mindig Isten asztaláról egyél: a fák gyümölcseit, a mező magvait és füveit, az állatok tejét és a méhek mézét. Mert minden, ami ezen túl van, a Sátántól való, és bűnök és betegségek révén halálhoz vezet. De azok az ételek, melyeket Isten bőséges asztaláról eszel, erőt és fiatalságot adnak testednek, és sosem fogsz betegséggel találkozni.”

Az esszénus szentírások eme szemelvényei alátámasztják Ching Hai Mester nézetét Jézus esszénus származásáról és vegetáriánus örökségéről: „Jézus születésétől fogva vegetáriánus volt, sőt, már az anyaméhben is. Jézus vegetáriánus családba született, egy vegetáriánus hagyományba, az esszénus hagyományba. Ezt tanulmányozhatod egy Jézus életéről szóló könyvben. Jézus életét egy másik, külön könyvben kellene tanulmányoznod, nem a Bibliában.” Itt úgy tűnik, a Mester még utal is az esszénus evangéliumok „külön könyvére, nem a Bibliára”.

(forrás: Supreme Master Television)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése